Nieuws

C.V. de Pintenwippers presenteert voor de 9e keer het Dansgardefestival

IMG 20171211 122301 981


_______________________________________________________Volleybalclub Bravo organiseert het “Ben Dollenkamp Oliebollentoernooi”

VC Bravo organiseert al jaren achtereen een volleybaltoernooi rond kerstmis en Nieuwjaar, dit jaar op zaterdag 30 december in sporthal de Belleman in Dommelen. Een volleybaltoernooi waar meer dan 130 mensen uit de gehele regio aan deelnemen van ’s ochtends tot ‘s avonds laat. Het toernooi start met een brunch en sluit af met een feestelijke avond met livemuziek.

Het volleybaltoernooi is bedoeld voor recreatieve teams, familieteams, vriendenteams, bedrijfsteams, enz. Natuurlijk zijn gelouterde competitiespelers van harte welkom mits ze een team vormen samen met “mindere” volleyballers. Uitgangspunt is om rond de decemberfeestdagen een dag sportief bezig te zijn in een ongedwongen sfeer.

Het toernooi is daarom bij uitstek geschikt om een keer te volleyballen met een reünieteam van oud volleyballers, een team dat normaal een andere sport bedrijft, een bedrijf- of schoolteam of gewoon een team van vrienden onder elkaar.

Er wordt niet gespeeld voor de clubkas van de volleybalvereniging maar de opbrengst van het toernooi komt ten goede aan de stichting “Doe Week Dommelen”.

“VC Bravo is een actieve vereniging die vanuit een enthousiaste vrijwilligersinzet in staat is tal van activiteiten te organiseren. Een van onze supervrijwilligers Ben Dollenkamp is overleden aan een spierziekte en was er bij de vereniging het besef dat er meer is dan alleen het volleybalspel”, licht Arno van der Lans toe vanuit de vereniging. Intussen is Ben Dollenkamp naamdrager van het toernooi geworden.

De opbrengst wordt tijdens de prijsuitreiking rond 21.30 uur uitgereikt aan een vertegenwoordiger van Doe Week Dommelen.

VC Bravo is de volleybalvereniging voor de woonkernen, Dommelen, Valkenswaard, Aalst-Waalre en Westerhoven met meer dan 250 leden, vanaf 6 jaar oud. Actief inzowel de competitie van de Nevobo als de regionale competities voor recreanten. De trainingen vinden plaats in de sporthallen De Belleman (Dommelen), ’t Hazzo (Waalre) en de Koolakkers (Westerhoven).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Arno van der Lans, telefoon 06-31948223 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vcbravo.nl 


_______________________________________________________


Leer schilderen zoals de oude meesters

In één dag een schilderij maken met olieverf? Het kan met de alla prima techniek. Leer het tijdens de workshop fijnschilderen bij Kunstacademie te Wildt. De manier om het plezier van schilderen in korte tijd te ervaren.

De workshops worden gegeven in De Belleman. Het thema van de workshop is dit seizoen “het puttertje” naar een schilderij van de bekende Nederlandse oude meester Carel Fabritius uit het jaar 1654. Er wordt gewerkt met de alla prima techniek, eenvoudig gezegd nat-in-nat schilderen.

De workshop actie loopt via het Eindhovense Dagblad. Er wordt geschilderd op een paneel van 18 x 24 cm en aan het einde van de dag ga je met een eigen werk naar huis.

Voor meer info over ticketverkoop deelname workshop klik hier: http://club.ed.nl/aanbieding/leer-schilderen-zoals-oude-meesters?destination=node/15

Vanaf januari 2018 gaan wij ook van start met onze verkorte cursussen en opleidingen in De Belleman.

Voor meer over de academie kijk op www.paint-online.nl

_______________________________________________________________________________

 

De Belleman gaat groen

Sinds augustus dit jaar is ook De Belleman overgestapt naar LED-verlichting. De LED-verlichting is in alle creatieve ruimten, vergaderzalen, theater, sporthal, toiletten, hal en gang aanwezig. LED-verlichting is zuiniger en milieuvriendelijker en deze nieuwe verlichting is ook dimbaar. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe sterk of zwak u de verlichting zet.

 

_______________________________________________________________________________

 

Overname sporthal

Vanaf dinsdag 1 november 2016 is het beheer van Sport- en Ontmoetingscentrum De Belleman overgedragen aan Stichting De Belleman. Tot nu toe verhuurde de gemeente deze zelf aan onderwijs en sportverenigingen, maar dat gaat De Belleman nu zelf doen.

We zijn erg blij met deze ontwikkeling en zijn op deze manier in staat om een compleet pakket aan te bieden voor diverse organisaties en verenigingen. We verwachten de exploitatie van de sporthal hierdoor sterk te kunnen verbeteren.

Meer informatie over de overdracht is te vinden op de website van de gemeente.

_______________________________________________________________________________