Nieuws

C.V. de Pintenwippers presenteert Zondagskind

FB IMG 1513340711834


_______________________________________________________C.V. de Pintenwippers presenteert voor de 9e keer het Dansgardefestival

IMG 20171211 122301 981


_______________________________________________________Leer schilderen zoals de oude meesters

In één dag een schilderij maken met olieverf? Het kan met de alla prima techniek. Leer het tijdens de workshop fijnschilderen bij Kunstacademie te Wildt. De manier om het plezier van schilderen in korte tijd te ervaren.

De workshops worden gegeven in De Belleman. Het thema van de workshop is dit seizoen “het puttertje” naar een schilderij van de bekende Nederlandse oude meester Carel Fabritius uit het jaar 1654. Er wordt gewerkt met de alla prima techniek, eenvoudig gezegd nat-in-nat schilderen.

De workshop actie loopt via het Eindhovense Dagblad. Er wordt geschilderd op een paneel van 18 x 24 cm en aan het einde van de dag ga je met een eigen werk naar huis.

Voor meer info over ticketverkoop deelname workshop klik hier: http://club.ed.nl/aanbieding/leer-schilderen-zoals-oude-meesters?destination=node/15

Vanaf januari 2018 gaan wij ook van start met onze verkorte cursussen en opleidingen in De Belleman.

Voor meer over de academie kijk op www.paint-online.nl

_______________________________________________________________________________

 

De Belleman gaat groen

Sinds augustus dit jaar is ook De Belleman overgestapt naar LED-verlichting. De LED-verlichting is in alle creatieve ruimten, vergaderzalen, theater, sporthal, toiletten, hal en gang aanwezig. LED-verlichting is zuiniger en milieuvriendelijker en deze nieuwe verlichting is ook dimbaar. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe sterk of zwak u de verlichting zet.

 

_______________________________________________________________________________

 

Overname sporthal

Vanaf dinsdag 1 november 2016 is het beheer van Sport- en Ontmoetingscentrum De Belleman overgedragen aan Stichting De Belleman. Tot nu toe verhuurde de gemeente deze zelf aan onderwijs en sportverenigingen, maar dat gaat De Belleman nu zelf doen.

We zijn erg blij met deze ontwikkeling en zijn op deze manier in staat om een compleet pakket aan te bieden voor diverse organisaties en verenigingen. We verwachten de exploitatie van de sporthal hierdoor sterk te kunnen verbeteren.

Meer informatie over de overdracht is te vinden op de website van de gemeente.

_______________________________________________________________________________